ŠRD Kosec - športno rekreativno društvo

ŠPORTNO REKREACIJSKO DRUŠTVO KOSEC
Šmarska cesta 3,
1291 ŠKOFLJICA

Badminton

Kolesarjenje

Odbojka

Pohodništvo

TRIM liga Grosuplje (jesen 2010)

POROČILO

V društvu ŠRD Kosec se že nekaj let zapovrstjo udeležujemo medobčinskega prvenstva v odbojki, ki se odvija v športni dvorani Brinje v Grosuplju. V letu 2010 smo na turnirju sodelovali z eno žensko ekipo, z imenom Zelene rege, ter moško ekipo ŠRD Kosec. Ekipi sta se odlično odrezale, saj sta obe v jesenskem delu napredovale po lestvici za eno stopničko navzgor.

MOŠKA EKIPA
Moško ekipo je vodil Boštjan Briški. Ekipo je sestavljalo osem fantov. Med seboj so včasih delovali bolj in včasih manj usklajeno ‐ pozna se namreč odsotnost skupnega ekipnega treninga. Po končanem prvem pomladanskem delu so fantje zasedli 4. mesto. V drugem, jesenskem delu, so si zastavili višji cilj in s svojo zagnanostjo zasedli zadnjo stopničko, tretje mesto na zmagovalnem odru.

ŽENSKA EKIPA
Žensko ekipo je vodila Janja Prelovšek. Poleg nje je bilo v ekipi še osem zelenih reg. V želji po dobljeni igri so včasih naredile preveč osnovnih napak in jim je na koncu le malo zmanjkalo, da bi se povzpele na najvišjo stopničko. Osvojile so zavidljivo drugo mesto.

Svečana podelitev pokalov Zveze športnih organizacij Grosuplje za rekreativno tekmovanje v odbojki je bila v mesecu januarju 2011 v dvorani Družbenega doma Grosuplje. Najuspešnejši športniki so napolnili celo dvorano in ponosno sprejeli priznanja za športne dosežke. Veseli smo, da smo tako v ženski kot v moški dosegli res lep uspeh za naše društvo.
Obe ekipe tudi letos sodelujeta na medobčinskem prvenstvu. Njihov skromnejši cilj je potrditi lansko dobro uvrstitev. Seveda pa imata obe ekipe višje zastavljene cilje, dobiti še žlahtnejše priznanje.

Primož Štrekelj in Janja Prelovšek