ŠRD Kosec - športno rekreativno društvo

ŠPORTNO REKREACIJSKO DRUŠTVO KOSEC
Šmarska cesta 3,
1291 ŠKOFLJICA

Badminton

Odbojka

Pohodništvo

Kolesarjenje

Novoletni turnir (22.12.2010)

POROČILO

V ŠRD Kosec smo se odločili, da na tretji novoletni turnir povabimo tudi ekipe iz drugih občin. Vodstvo tekmovanja je pripravilo razpis tekmovanja in ga posredovalo ekipam s katerimi se srečujemo. Pravočasno se je prijavilo 8 ekip, prepozno prijavljene ekipe so bile zavrnjene. Veliko število sodelujočih ekip je zahtevalo skrbno pripravo, saj je kljub sočasnem igranju na dveh igriščih zmanjkovalo časa.Z žrebom so bile ekipe uvrščene v dve skupini. Vsaka ekipa je odigrala samo dve tekmi v svoji skupini, saj bi sicer tekmovanja ne zaključili. Doseženi rezultati so ekipe rangirali v skupini. V finalu sta zmagovalca igrala za prvo mesto, drugouvrščena pa sta se pomerila za tretje mesto, za ostale je bil vrstni red določen na osnovi doseženih točk. Sistem igranja je moral biti dogovorjen vnaprej, saj bi v nasprotnem izgubljali čas in potrpljenje.

Naj pripomniva, da smo doživeli čudovit večer, saj je udeležence poleg tekmovalnosti družilo tudi prijateljstvo. Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev (bolezen) je prihajalo do posojanj, da so ekipe lahko nastopale kompletne, kar so nastopajoči sprejeli z zadovoljstvom. Verjamemo, da bo naslednji turnir v pomladnem času privabil tudi nove udeležence, seveda pa bo potrebno rezervirati več tekmovalnega časa. Športni pozdrav namenjamo tudi navijačem s tribun, ki pa jih v bodoče pričakujemo še več. Ob koncu tekmovanja je sledila tudi razglasitev rezultatov, kapetani pa so poleg čestitk za doseženo mesto, prevzeli tudi sladke nagrade.

Ob koncu se želimo zahvaliti za možnost najetja celotne dvorane, saj je le tako možno organizirati turnir s toliko udeleženci.

ZA ŠRD KOSEC
Primož Strgar in Franc Jurkovič