ŠRD Kosec - športno rekreativno društvo

ŠPORTNO REKREACIJSKO DRUŠTVO KOSEC
Šmarska cesta 3,
1291 ŠKOFLJICA

Badminton

Odbojka

Kolesarjenje

Pohodništvo

Odbojkarski turnir ob občinskem prazniku (16.9.2009)

REZULTATI

 

POROČILO

Upravičeno rekreativnemu odbojkarskemu turnirju v Želimljem dodamo besedo tradicionalni, saj se tam srečujemo že vrsto let. V sredo 16. septembra se je v telovadnici Zavoda svetega Frančiška gimnazije Želimlje pomerilo sedem ekip. Žreb je ekipe razdelil v dve skupini. V okviru skupine so se ekipe pomerile med sabo. Drugouvrščeni ekipi v posamezni skupini sta se pomerili za tretje mesto. Zmagovalca skupin pa sta igrala v finalu za prvo mesto.

Veliko število ekip je zahtevalo prilagoditev igranja posameznih setov do 15 točk, saj bi sicer tekmovanje potekalo do poznih ur. Razumljivo, da so se pojavila razmišljanja o preselitvi turnirja v dvorano na Škofljici, kjer je možno igrati na dveh igriščih.

Priljubljenost turnirja potrjuje velika udeležba. Poleg dveh ekip z Iga (Reaktivci in Mehurčki), ljubljanske Kobal transporti, dveh ekip društva Kosec sta turnir poživili dve ekipi bivših dijakov Gimnazije. Kljub temu, da je v ekipi gostiteljev manjkalo nekaj igralcev je ekipa ŠRD Kosec vseeno osvojila drugo mesto.

Vzdušje na posameznih tekmah je bilo sicer tekmovalno a dobre poteze igralcev na igrišču so bile nagrajene z aplavzom občinstva pa tudi nasprotnika. Na tribuni se je zbralo veliko dijakov, ki so si želeli popestriti večer.

Rezultati tekmovanja so prikazani v priloženi tabeli.

Ob koncu tekmovanja je predsednik ŠRD Kosec Sandi Lavrič podelil priznanja za prva tri mesta. Seveda pa gre posebna zahvala Zavodu svetega Frančiška za gostoljubnost, prijetno vzdušje in spontano navijanje njihovih dijakov.

ŠRD Kosec
Franc Jurkovič