ŠRD Kosec - športno rekreativno društvo

ŠPORTNO REKREACIJSKO DRUŠTVO KOSEC
Šmarska cesta 3,
1291 ŠKOFLJICA

Kolesarjenje

Badminton

Pohodništvo

Odbojka

1. interni turnir - poročilo (28.1.2010)

p19irurtts1lja353mf71i6u1f354

POROČILO

Vsi poznamo badminton, eno najstarejših iger z loparji, ki jo ponavadi igramo na prostem, največkrat z najmlajšimi. Pravi badminton se rekreativno in tekmovalno igra v dvoranah. Igra je razmeroma preprosta in primerna praktično za vsakogar, zato ima veliko privržencev, tudi v naši Občini, kjer že nekaj let znotraj ŠKD Kosec deluje Badmintonska sekcija.

Mnogi mislijo, da gre za lahkoten šport, vendar to ne drži. Tekmovalni badminton je ena najbolj fizično zahtevnih iger in zahteva reflekse, hitrost in vzdržljivost. Ker gre za zelo hitro in intenzivno gibanje v kratkem času, ga imajo mnogi za idealen šport za vse tiste, ki jim zaradi hitrega življenjskega ritma vedno primanjkuje časa. Za primerjavo: raziskave so pokazale, da lahko igralec badmintona v polovico krajšem času preteče dvakrat daljšo razdaljo ter izvede dvakrat toliko udarcev kot igralec tenisa. In še tale zanimivost: Nedolžna pernata žogica je izredno hitra in lahko pri nekaterih udarcih v prvih metrih doseže 300 km/h.

Torej, prvi turnir v badmintonu v organizaciji ŠRD Kosec se je zgodil 28.1.2010 v telovadnici škofljiške osnovne šole. Turnirja se je udeležilo osem igralcev in še precej več gledalcev. Igralo se je po načelu vsak z vsakim, kar je pomenilo, da se je vsak igralec v nekaj urah spopadel s sedmimi nasprotniki, kar ni mačji kašelj. Da smo lahko zdržali do konca je bilo potrebno veliko tekočine in dobre volje.

Precej tekem je bilo zelo napetih in izenačenih, kljub temu so na koncu slavili najboljši. Prvo mesto je zasedel Damjan Sajovic, drugo Davor Grubišič in tretje Marko Dražumerič. Ostali bodo pridno vadili do prihodnjič .